Kan man bli rik snabbt?

Jag tror alla funderar på detta, i alla fall vi som inte är rika idag. Det spelar inte så stor roll om man har en bipolär diagnos, är förskolelärare eller kör lok - de flesta av oss bär på en dröm att en dag ha så mycket pengar att vi aldrig mer behöver kolla saldot innan vi köper något. Tänk att kunna gå in och köpa en bil, utan att ta ett billån liksom. Hur häftig vore inte det? Mina tankar om att bli rik snabbt tog mig ut bland olika sidor på nätet. Sidor som handlade om daytrading, hur man identifierar heta aktier som ger snabba cash och andra tips. Men varför tipsar de oss? Vad får de ut? Det måste finnas en hake! 

Spara långsiktigt istället

Haken var rätt tydlig när man väl hade hittat den. De som tipsar om snabba och stora vinster på aktiehandel har länkar till olika verktyg som de vill man använder, och vissa har en avgift för att du ska få deras premiefunktioner. Så jo visst kan du bli rik snabbt! Men det är inte många som blir det och risken är att man blir en av de som stoppar in pengar i systemet så att andra kan få vinsterna. 

Då föredrar jag nog att spara långsiktigt med Fair Investments. De känns ärliga och trygga och det som gjorde att jag fick upp ögonen för dem var att de har en avgiftsmodell som baseras på deras prestation, tjänar du inget så tar de inte betalt på samma sätt som andra! Coolt. 

7 May 2024