Välmående kommer inifrån

Vi föds med olika fysiska förutsättningar så livet är orättvist från första stund. Sedan tillkommer oräkneliga faktorer som påverkar oss livet ut. Vilket land vi föds i, vilken ekonomisk status vi tilldelas, våra föräldrars kapacitet att nära oss på det såväl fysiska som mentala planet med mera.

Var och en av oss får göra vad vi kan med de förutsättningar vi tilldelas. För många är det en kamp. Det psykiska tillståndet är det viktigaste av allt, mår vi bra inuti så funkar vi i de flesta miljöer och tar oss igenom det mesta av vad livet kastar mot oss. Men det där med ett balanserat inre välmående är inte alltid så lätt som det låter. En del av oss föds med kemiska obalanser medan andra har djupa trauman från barndomen.

Ett litet stöd kan komma i oanade former

Vi gör alla vad vi kan och gränserna för vad som är rätt och fel är suddiga. Många som drabbas av psykisk ohälsa trillar lättare in i olika missbruk och här finns det givetvis väldigt olika grader i helvetet. Tunga droger leder sällan till något bra medan andra substanser kan ge vara som ett litet plåster på väldigt mörka stunder. Känner man ett osviktligt behov av att ta udden av ångest eller andra negativa känslor så kan t.ex. snus vara en mjuk liten stöttepelare. Köp billigt snus online så behöver denna lilla last inte ens kosta särskilt mycket. Nyttigt är det inte, men som sagt, det finns grader i helvetet och man får inte vara för hård mot sig själv. Det handlar liksom om att kunna klara av livet.

 

17 Aug 2023