Bosätta sig utomlands?

När man mår som sämst i sin sjukdom, då kan det vara skönt att ha ett ställe att åka till. Kanske Mallorca är ett bra alternativ? Det finns ju de som köper hus genom mäklare Mallorca och bosätter sig där året runt, medan andra åker dit sommartid och de som har och hyr ut till andra. Jag hade gärna haft ett hus på typ Mallorca, att åka till när det känns jobbigt. Undra om det är svårt att köpa ett hus där och vad det kan tänkas kosta?

Prata med mäklare

Om man ska köpa ett hus på Mallorca, eller på en annan plats utomlands, så är det nog bra att prata med nån som kan detta. En Mallorcamäklare kan ju allt som har att göra med att köpa hus på den ön. Är ju säkert en mängd olika regler som inte är samma som här hemma i Sverige. Så man får nog prata med mäklare Mallorca för att kunna köpa hus.

Testa semester först

Vad man kan göra först är att ta en längre semester på Mallorca, på ett par månader, så att man vet om det skulle fungera att bo där längre stunder. Det är ju skillnad att åka charter en vecka eller ha eget hushåll, laga egen mat och sånt om man bor där på heltid eller halvtid. Ja är man tät, med mycket pengar kan man väl äta ute jämt, men de flesta måste ju leva som man gör i Sverige och då med laga egen mat och gå till den lokala affären osv.

 

20 Dec 2017