Ett Happy Place är viktigt att ha

Att vara bipolär kan ibland vara tufft. En vän till mig försökte beskriva det en gång och sade att det är som att sitta i en racerbil som drar iväg i full fart. Du sitter i förarsätet - utan ratt, utan pedaler och utan kontroll! Allt går så snabbt och man tappar kontakten med allt som håller en lugn och trygg. 

I sådana lägen är vårt samhälle inte bra alls. Med ständig uppkoppling online, stress överallt och saker som triggar episoder hela tiden. Då gäller det att ha en plats där man varvar ner rejält, Ett riktigt "Happy Place!" En sån plats är Åre. Att åka dit är lite som att låta klockan sakta ner och redan efter en timme vid Tännforsen eller vid Åresjön gör att man känner lugnet komma. 

Borde man inte bo där jämt då?

Visst kan man sadla om helt och försöka försörja sig som elektriker i Åre eller som fjällguide eller något men det är inte det som är grejen. Det viktiga är att få avbrott från vardagen. Flyttar man till sitt happy place så kommer även denna plats att bli vardag och då kommer snart problemen ifatt en. 

Poängen är att man har en plats dit man kan åka när man vill pausa sitt vanliga liv. Som gör att man får andra intryck och känner ett lugn i hela kroppen. Jag tror alla skulle må bra av det men vi med npf behöver det. Med mediciner och ett happy place kan man komma riktigt långt även som bipolär.

6 Nov 2021