Fixa tänderna

Vi har redan talat om hur bipolär sjukdom påverkar i stort sett allting i livet, inte minst hälsan. Den som är deprimerad orkar sällan bry sig om saker som hygien vilket i sin tur kan få allvarliga konsekvenser för bl.a. tandhälsan. Redan som små får vi lära oss hur viktigt det är att borsta tänderna morgon och kväll, samt använda tandtråd och munskölj och regelbundet  besöka tandläkaren för kontroll och eventuella lagningar av tidiga hål. Den som är deprimerad gör sällan något av allt detta i ganska långa perioder. När man sedan får rätt diagnos och rätt hjälp och ska börja leva ett förhållandevis trevligt och normalt liv så står man där med dåliga tänder och kanske en ovilja att ens le.

Allt går att fixa

Det är tur att det mesta går att lösa idag, så även dåliga och vanskötta tänder. Malmö Tandläkarcenter i Malmö erbjuder både klassisk och akut tandvård för alla och envar. Dessutom är de väldigt snälla där.

Det är aldrig för sent att börja le

Om det är något som man lär sig med åren, oavsett om man är sjuk eller frisk, så är det att allt är föränderligt. Mår man dåligt idag så är sannolikheten stor för att man kommer att må bra i morgon eller nästa vecka. Detsamma gäller givetvis omvänt - det är så livet är. Den som lider av bipolär sjukdom har extra hinder mellan sig själv och ett lyckligt liv, men det finns aldrig anledning att helt ge upp hoppet. Alla har rätt att må bra och det är aldrig för sent att börja le.

15 Jan 2018