Lär dig stressa ner

Många är vi som känner oss stressade och att tiden inte räcker till. Det är en sak som tas upp på https://inifranochut.nu/. Att helt bli av med stressen kanske inte är grejen, men det går lära sig att hantera den och att varva ner. Det genom att använda dig av ett visst antal knep.

Bra knep för att varva ner

Ett bra sätt att varva ner är att andas djupt och ta djupa andetag. Det kan minska stress och skickar syre till hjärnan vilket hjälper dig att bli mer fokuserad. Det finns många bra andningsövningar att använda dig av.

Du kan även testa att spänna musklerna och släppa på spänningen. Även det är ett bra sätt att minska stressen i din kropp. 

En bra övning för det är denna: Välj de områden som känns mest spända, det kan vara skuldrorna eller ländryggen, exempelvis. Ligg ner på rygg och spänn musklerna i området i 5 till 10 sekunder, släpp sedan spänningen i 10 till 20 sekunder. Upprepa flera gånger om du vill. Du kan göra detta med muskler i hela kroppen, börja vid fötterna och jobba dig uppåt.

Fler bra knep

Om du har hög stress, känner dig förvirrad eller okoncentrerad är det hög tid för en paus. Det är viktigt att landa i nuet för att minska stressen. Gör helt enkelt en sak i taget. 

Att inse och acceptera att du har problem med stress är det första steget mot att bli en lugnare och gladare person! Acceptera att du är rädd och möt dina negativa tankar.

En annan sak du kan göra är att fundera på vad du mår bra av och vad som gör dig glad. Bestäm dig sedan för att göra de sakerna oftare.

Sist men inte minst, se til att röra på dig. Fysisk träning  utlöser endorfiner som får oss att må bra. Men träning behöver inte betyda att du måste gå till gymmet eller springa en mil. Det räcker att du rör på dig mer i vardagen för att få effekt. Om du känner dig stressad av att behöva träna, gör inte avancerade saker.

13 Jan 2021