Låt proffsen sköta motorsågen

En så simpel sak som en gren som skrapar mot rutan om natten, eller ett träd som ser ut som en människa utanför huset, kan trigga ett skov mycket enklare än många förstår. Det är därför bra att rensa bort sådant om man kan. Bor man mitt i stan så är det dock direkt olämpligt att dra igång en motorsåg och om dina grannar känner till din sjukdom så är risken dessutom hög att de ringer både psykakuten och polis. Trädfällning i Nacka görs bäst av proffs och det är bara att ringa dem eller be hyresvärden så löser de problemet snabbt.

Vad gör en arborist?

Det är ett fint namn på någon som tar hand om träd i allmänhet. De beskär dem, ser till att de växer som de ska och tar ner dem vid behov. De har alla motorsågskörkort och kan se till att träden tas ned på ett säkert sätt. Antingen så ser de till att fälla dem så exakt att det landar med millimeterprecision eller så klättrar de upp och sågar ner det bit för bit. En arborist i Värmdö som sågade ner ett träd en gång fick dela upp det i fyra delar för att inte riskera att träffa hus eller bilar och det såg rätt häftigt ut. 

Har du ett träd du vill bli av med, eller grenar som piskar dina rutor på nätterna när det blåser så se till att ringa en arborist som kan hjälpa dig. Det är ju dumt att trigga igång sjukdomen i onödan!

17 Jan 2022