Sjuk eller inte?

Ju äldre jag blir desto mer anser jag att alla människor behöver professionellt samtalsstöd i olika skeden av livet. Vi skulle nog alla må så otroligt mycket bättre i allmänhet om vi gav oss själv möjlighet att söka hjälp när livskriser dyker upp. Detta gäller från unga barnsben till långt upp i åldern. Psykologstöd och samtalsterapi var länge tabu men det har de senaste åren verkligen börjat släppa och idag finns det otroligt många olika terapiformer som man kan testa. Allt passar inte alla men det finns något för var och en.

Alla mår bra av terapi

Är man sjuk, alltså diagnostiserad med någon form av bipolär sjukdom, panikångest, schizofreni eller så, då är besöken till psykiater och psykolog direkt nödvändiga. Men det innebär inte att alla som går till dessa läkare och specialister har denna typ av allvarliga sjukdomar och problem. Livet i sig är tufft att hantera och det finns ju metoder för att göra det lite mindre tufft.

Pusselbitar Terapi välkomnas alla som vill öka sin livskvalitet. Kanske är du högkänslig? Eller så basar du över en arbetsplats där du önskar stärka motivation och teamkänsla? Man guidas mot att "komma hem i sig själv", vilket är en resa egentligen, mer än ett mål.

Vill man ge sig själv en riktigt fin present så är terapi ett säkert kort. Förbättrad livskvalitet är ovärderligt.

 

19 Sep 2019